7 Inspirasi Kreatif 'Welcome Sign'

Oleh Adilah Fatin

Anda mahukan sesuatu yang kreatif untuk 'welcome sign anda'? Dapatkan inspirasi di sini.

#1: Papan dan Bayangan Mempelai

Foto: Rustic Wedding Chic

Jika anda merasakan meletakkan foto anda dan pasangan terlampau menonjol, anda boleh saja meletakkan papan tanda untuk majlis anda dengan butiran yang sesuai dan dihiaskan dengan silhouette anda dan pasangan di atas kepingan papan lapis yang sudah dikemaskan.

#2: Stensil di Atas Fabrik Burlap

Foto: Wedding Chicks

Selain mengecat nama anda dan pasangan, anda juga boleh membuat stensil di atas fabrik burlap dan membuat bingkai gambar. Hiasan bungaan juga boleh diletakkan untuk menyerikan lagi 'welcome sign' anda.

#3: Wreath

Foto: Brides

Anda juga boleh meletakkan 'wreath' di sekitar papan tanda anda untuk menghiasny. Memandangkan saiz yang sesuai adalah kecil, kata-kata yang boleh dilukis di atas papan tanda agak terhad. Namun, jika anda boleh mengubahsuainya, ini tidak akan menjadi masalah.

#4: Kaca yang dibingkaikan

Foto: Brides

Aura elegan memenuhi ruang dengan stail ini. Bukan sahaja lain daripada yang lain, Namun, stail ini juga memberi 'ummpph' kepada majlis anda.

#5: Papan Hitam Kafe

Foto: My Wedding

Anda tidak perlu menghias 'welcome sign' anda dengan juraian bunga yang berjela dan dengan hiasan yang berat dan serabut. Font yang minimalis, dan hiasan bunga buatan yang besar sudah cukup untuk memberi impak besar kepada 'welcome sign' anda.

#6: Juraian bunga ceria

Foto: Style & Discourse

Jika anda sukakan stail yang sedikit ekstravagan, tidak ada salahnya jika anda mahu juraian bungaan menghias plat anda. Padanan warna putih dan bunga warna kontra yang ceria membuatkan plat anda kelihatan ceria.

#7: Simple

Foto: My Wedding

Anda sukakan sesuatu yang simple namun masih bergaya? Mungkin inilah yang anda cari.

. . . . . . . . . . .

Foto header: Afnan Omarcomments powered by Disqus

Recommended

  • Text & Photos by

    Adilah Fatin