5 Cadangan Pilihan Tempat Majlis Perkahwinan

Oleh Adilah Fatin

Mencari pilihan tempat untuk majlis perkahwinan anda? Kamiada 5 cadangan yang anda mungkin boleh pertimbangkan.

#1: Dewan Serbaguna. Anda dan pasangan perlu menjemput tetamu yang ramai? Dewan serbaguna paling mudah kerana mampu memuatkan kapasiti tetamu yang ramai pada satu-satu masa dan harga sewaan juga murah. Namun, anda mungkin perlu berbelanja lebih sedikit untuk dekorasi dewan supaya tidak kelihatan terlampau kosong. (Sumber foto: ILKAP)

#2: Rumah. Jika kediaman ibu bapa anda mempunyai laman yang luas, tidak salah jika anda mahu mengadakan majlis anda di rumah. Boleh jimat kos sewaan tempat dan tidak perlu booking tempat. Untuk membuat majlis anda lebih menarik, anda boleh gunakan marquee tent/see through tent/arabic tent sebagai alternatif untuk khemah sedia ada. Gunakan khemah 'see through' dengan hiasan lampu jika anda adakan majlis anda di sebelah malam untuk efek yang lebih menarik. (Sumber foto: Instagram rdz_canopy)

#3: Restoran. Ada banyak restoran yang indah menawarkan pakej perkahwinan untuk sesiapa yang berminat mengadakan majlis di restoran mereka. Panorama yang cantik di restoran memberi plus point untuk tempat perkahwinan sebegini. Kadang kala, mereka juga ada menyediakan pakej lengkap meliputi pelamin persandingan. (Sumber foto: Saloma Bistro)

#4: Dewan bankuet/dewan besar. Anda dan pasangan tidak suka panas dan mahukan dewan yang berkarpet untuk majlis anda? Cuba cari dewan bankuet/besar yang sedikit ekslusif. Sekarang ada banyak dewan perkahwinan yang menawarkan tempat yang berdingin hawa dan selesa untuk pasangan pengantin. (Sumber foto: Nusara Catering)

#5: Banglo/Villa Sewaan. Ada sesetengah pasangan yang kediamannya mungkin kecil sedikit untuk diadakan majlis. Mungkin juga ada pasangan yang mahukan sedikit kelainan. Anda boleh menyewa banglo atau villa yang menawarkan servis untuk diadakan majlis perkahwinan. (Sumber foto: Laman Qaseh)comments powered by Disqus

Recommended

  • Text & Photos by

    Adilah Fatin